Ger Gommers

gerGer Gommers was 24 jaar toen hij voor het eerst kennis maakte met kickboksen in 1989. Dat is normaal gesproken geen leeftijd waarop iemand nog droomt van een glorieuze sportcarriere maar Gommers bleek over genoeg talent en doorzettingsvermogen te beschikken om zich in vijf jaar naar de Nederlandse top te vechten.

In 1989 zag hij op sportnet (toen nog een bestaande sportzender naast Eurosport) muay thai-wedstrijden op televisie. Dat leek Ger Gommers wel wat. Hij melde zich bij sportschool Ooms waar hij kennis maakte met zijn huidige kameraad en mede sporteigenaar Marco Janssen. Al snel bleek dat hij aanleg had voor het kickboksen. Zijn eerste partij vocht hij ongeveer een half jaar later op 31 maart 1990 tegen Ravinsky van trainer Cor Hemmers (Maeng-ho
Breda). Deze party werd overtuigend gewonnen met de complimenten van Cor die vertelde dat er veel talent in hem schuilde. Mede op advies van Marco ging Gommers vechten bij Frans Pasztjerik waar meer wedstrijdjongens aanwezig waren waar Ger zich mee kon meten. Al zijn nieuwelingen partijen won hij en Ger promoveerde dan ook snel naar de C-klasse. Ook deze klasse ging hem goed af, zes partijen vijf winst een verlies waarvan vier winst op K.O.

Op 2 mei 1992 vocht Ger zich de B-klasse in waar hij op 12 oktober zijn eerste B partij afwerkte tegen de ervaren Soeveniers uit Rotterdam van sportschool Silent Dragon. Deze vechter had al meerdere B partijen op zijn naam staan maar dat maakte geen indruk op Gommers. Het was een partij waar destijds in de kickbokswereld lang over na gepraat werd. Gommers won op punten en kreeg de grootste complimenten van oud-Europees en wereldkampioen Fred Royens, commentator bij Eurosport. Na verschillende B partijen gevochten te hebben vond Gommers dat de tijd gekomen was om de overstap te maken naar sportschool Survivor in Breda waar kampioenen als Jos van Beijnen, Harold van Haagen en Gerald Zwaane trainden. Hier promoveerde hij naar de A-klasse waar hij op dertig jarige leeftijd al in zijn derde A partij voor de Nederlandse titel mocht vechten.

Na ruim zes jaar intensief had trainen verloor Ger de motivatie om op het hoogste niveau te blijven trainen en ging hij terug naar zijn oude nest waar hij het Kyokushinkai karate ging beoefenen. Ook deze full-contact stijl met blote vuisten beviel hem erg goed waardoor hij ook hier nog een kleine acht partijen vocht waarvan er zes gewonnen werden. Tegen die tijd werd ik gebeld door Marco (Janssen red.) met de vraag of ik zin had om samen met hem kickboksles te geven, aldus Gommers. Sinds die tijd (1997) geven Marco en Ger les bij Spijkers waarna ze in 2002 een eigen sportschool zijn begonnen.

Het bloed gaat waar het niet kruipen kan en op 36 jarige leeftijd wilde Gommers nog een keer vlammen. Op 26 mei 2001 vocht hij zijn comebackpartij tegen Nederlands kampioen Marco (the sniper) Pique. Er werd een strak trainingsschema door beiden trainers in elkaar gezet en een degelijk strijdplan om de kampioen te bestrijden wat resulteerde in een K.O overwinning in ronde 4 voor de 36-jarige.

“Een hele mooie afsluiting van mijn eigen kickbokscarriere en nu is de tijd gekomen voor onze eigen jongens om het van mij over te nemen”, aldus Ger Gommers.

diploma_ger

Website door Cherry Communicatie